Formació d’Educació Holística amb ATB a Girona


Educació Holística – Explorant l’essència

Formació anual vivencial en Educació Holística amb ATB
Curs 2018/2019 Lleida
Curs 2019/ 2020 – Girona
Curs 2023/2024 – Per determinar
(si organitzes un grup ens desplacem)

Formació experiencial, integral i ludo-vivencial compromesa amb els valors emergents, els objectius del mil.leni i els nous codis de les generacions d’avui.

presencial!

9 caps de setmana, d’octubre o novembre a juny
Formació de 135 hores

 

Que és l'educació holística?

Què és?

Una visió humanista i holística, tal com diu l’Informe Unesco al 2015, ens acompanyarà en el desplegament de la nostra essència i contribuirà a un nou model de desenvolupament.

El principal eix és la connexió amb el nostre potencial innat per fer aflorar el que ja som. L’Educació amb una mirada holística posa al centre la persona integrant totes les seves dimensions i considera ciència, ànima i terra un tot indivisible.

 

Per a qui és la formaciò?

Per a qui?

Va dirigida a educadors/es, professionals, mares, pares i a totes aquelles persones interessades en viure l’educació i la vida com el desenvolupament de la consciència per un bé comú tant personal com global,  que es recolza en els valors emergents des del diàleg del cor, l’escolta i la presència.

Un gran complement per als acompanyants i facilitadors en educació Montesori, Pedagogia Waldorf, educació viva i lliure … per la seva visió integradora i de síntesi.

 

Què ofereix?

Per a què?

Una visió integral, creadora, creativa, sistèmica i sostenible que promou activament el canvi començant per un/a mateix/a, la mirada cap a l’interior com a principal factor transformador, el silenci i la pausa com espai regenerador i la saviesa interna i l’alegria d’aprendre com l’estat natural de l’ésser.

Explorar el nous models d’aprenentatge des d’una perspectiva holística de la persona, amplia el sentit de prioritzar el respecte al nostre interior i les respostes que aquest ens ofereix i ens obre una nova comprensió de la nostra capacitat creativa i creadora.

Avui, en el moment en que la humanitat està esmerçant més recursos en ciència , tecnologia i educació, tenim a les nostres mans la capacitat de redefinir i posar en pràctica noves relacions de l’ ésser humà amb si mateix, amb els altres, l’entorn i el planeta.

 

ATB

Que és ATB?

L’Awareness Through the Body  (Adonar-se de la consciència a través del cosés un programa exhaustiu d’exercicis que té com a finalitat, expandir la consciència i oferir la possibilitat tant a nens/nenes com a adults/es d’adonar-se de les seves  percepcions i habilitats per poder arribar a ser individus independents i conscients de si mateixos. A través del cos, el moviment i de descobrir la sensació corporal de la atenció promou una actitud de estar en l’observador intern per a “ser conscients de ser conscients”.  Les activitats són creatives i sovint divertides. Es desenvolupen gradualment i fomenten l’atenció, la concentració, la relaxació que ens porten a una sensació de benestar i presencia plena.

Duració:

9 mesos – 9 caps de setmana, d’octubre 2019 a juny 2020.
Formació de Educació Holística (99hores) més mòdul complementari d’ATB (36hores) = 135 hores de formació

Horari:

Divendres de 19:00-22:00 (només octubre i novembre);
Dissabtes de 10:00-14:00 i de 16:00 – 20:00;
Diumenges de 10:00 – 14:00;

Programa:

Mòdul 1 (25-26-27 octubre): Pedagogia,  la del SÍ. Sóc la font dels meu propis descobriments.

Mòdul 2 (22-23-24 novembre): Educar des de la Vida, des del Ser, entrar a la trobada d’un mateix per educar.

Mòdul 3 (14-15 desembre): Educació Holística, integrar les múltiples dimensions de la existència humana. Un fer i un sentir-se connectat.

Mòdul 4 (11-12 gener): Les eines, el cos, el moviment, la energia i l’emoció. Desvetllar la consciencia a través del cos.

Mòdul 5( 29 febrer – 1 març): La mirada, cap en dins, Diàleg del Cor. Afinant la sensibilitat,  l’escolta, la pausa i el silenci.

Mòdul 6 (28-29 març): La saviesa, la instintiva, pedagogia dels pobles originaris i ancestrals. Sóc Natura!

Mòdul 7 (25-26 abril): La presència, la que ens porta a connectar amb l’essència. Desplegar el que ja som.

Mòdul 8 (23-24 maig): El meu fill o filla,  un mirall, una oportunitat quàntica en cada conducta. Com respondre als nous codis de les generacions d’avui.

Mòdul 9 (27-28  juny): Acompanyant-nos, recreant la mestra i el mestre que hi ha en mi. Revitalitzant l’energia interna.

Mòdul transversal durant tots els mesos: (els diumenges de 10-14h): ATB-Awareness Through the Body o Adornar-se de la consciència a través del Cos. Cloenda en moviment d’integració

Taller introductori (GRATUIT): EDUCACIÓ HOLÍSTICA, explorant l’essència

12 d’octubre de 2019 de 10:00 a 13:00
a 7estrelles, Carrer Sant Agustí 20, Girona

La formació et crida l’atenció, però encara tens dubtes? Vols saber una mica més abans de decidir-te? Vine a provar gratuïtament la nostra sessió introductòria, on podràs provar vivencialment de què tracta l’educació holística.

Curs reconegut per:

Departament d'ensenyament - generalitat de catalunya

Educar es cap endins i ser feliç és una decisió

On ho farem?

A un espai molt bonic i harmoniós, al bell mig de Girona!
Amb dues sales interiors amplies i acollidores, amb un espaiós jardí.

7 Estrelles – Espai Waldorf i Pikler
Carrer Sant Agustí 20, a Girona  + Google Map

Imparteix:

Ignasi Salvatella

Ignasi Salvatella
Pare de 3 fills, mestre, pedagog, ludo-formador. Assessor pedagògic, supervisor d’equips i facilitador de processos de canvi i personals. Va coordinar el Congrés “Nens del tercer Mil·lenni “2010 i va impulsar les  Jornades “La educación holística es posible” a Ecuador i el Congrés Integral i Holístic ”Educándono en Ahora “ 2012/13. Dirigeix el Dynamic Master OnLine sobre la Pedagogia del segle XXI-Educacio Holística, és facilitador certificat d’ATB-Awareness Through the Body i fundador de l’Institut Obert d’Educació Integral-Holística de l’associació Educació22 -des de la creació i la vivència. www.educacio22.com

Mercè Trepat

Mercè Trepat
Mare, mestra i dissenyadora. Investigació llenguatges d’integració i comunicació essencial. Formació en Art, PNL, Hipnotherapy, Focusing i Breema. Dansa lliure, Cultura Seitai. Sistema conscient per a la tècnica del moviment de Fedora Aberastury.

ORGANIZA

Institut Obert d’Educació Holística Educació22

Institut obert d'educacio integral holística educació 22

amb el suport de

Me atrevo a salir (de mi zona de confort)7 estrelles espai waldorf - pikler